söndag 18 maj 2008

Del 1 - Finansieringen

Hur ska vi få ihop pengarna till detta bröllop då?
Det kommer bli helt vanligt knegande och sparande. Sparkonton, fonder och aktier är väl dom sparformer vi kommer köra mest på. Som vi har tänkt från början så blir det hälften på sparkonto och hälften i fonder och aktier. Detta pga att vi inte är några höginkomsttagare som kan riskera att fonderna rasar totalt helt plötsligt, vi vill ju ändå gifta oss innan vi är pensionärer. :) Men samtidigt så är vi ändå beredda att satsa lite för att få ihop pengarna.

Våra förutsättningar.
Vi har båda fast anställning och medelinkomster. Till saken hör att vi relativt nyss fick barn och en av oss är alltså föräldraledig för tillfället, och så kommer det vara i ungefär ett år till. Man kan alltså säga att vi har pengar så vi klarar oss men inga extrema summor över till sparande varje månad. Vi kommer dock att försöka spara varenda öre som vi har över.

Vad kommer bröllopet att kosta då?
Detta är i stora drag vad som kostar på ett bröllop:
- Ringar (förlovningsringar och vigselring)
- Brudklänning, makeup, håruppsättning, skor
- Frack, skor
- Middag, bröllopstårta, servetter, ljus, pappersdukar m.m.
- Brudbukett, blommor, dekoration m.m.
- Hotell
- Underhållning
- Transport från kyrkan
- Inbjudningskort, placeringskort m.m.
- Program i kyrkan
- Fotografering
- m.m.

Vi har räknat med att detta i runda slängar kommer kosta 80 000kr, baserat på att det kommer 100 personer. Inbjudningskort, placeringskort osv görs utav bruden då hon är synnerligen händig när det gäller såna saker. :)
Allt detta har vi räknat samman med hjälp av Bröllopsguidens budgetverktyg http://www.brollopsguiden.se/tips/brplanering/budget.php

Låter det som en vettig summa, ni som har haft ett bröllop?

Vi tror, och hoppas, att det kommer sporra oss ännu mer att spara om vi lägger ut allt på en blogg då det blir mer påtagligt hur det går för oss än om vi skulle sitta hemma med vårat excelark och titta på siffrorna själva.

Återkommer snart med en koll på hur det ser ut på startlinjen.

/Brudgummen (med lite hjälp av bruden)

Inga kommentarer: