fredag 23 maj 2008

Lönespec och fonder

Idag kom lönespecen och den såg väl ut ungefär som väntat. När vi gått igenom alla räkningar så hade vi 2500kr som vi kunde spara denna månaden. Bara så att ni är medvetna om det så är inte vi så extrema när det gäller sparandet som många andra i denna svängen är, utan vi unnar oss gärna lite varje månad så allt som blir över efter räkningarna är betalda går inte till sparandet. Utan vi tänkte göra detta på ett "humant" sätt. :) Inget ont till dom som lever på vatten och bröd utan en stor eloge till dom för att dom klarar av det, men vi har som sagt tänkt att göra detta lite mer normalt.

Denna månaden gick överskottet på 2500kr direkt till en blandfond som investerar största delen i aktier och sen räntebärande papper. Nu har jag i och för sig inte fått lönen ännu, men eftersom vi vet vad den blir så köpte vi fonderna på en gång. Vi kunde helt enkelt inte hålla oss. :D Vi hittade dessutom 300kr som låg och skräpa här hemma, så dom fick åka in i listan också.

Kan föresten säga att vi har sänkt våran bredbandskostnad med 100kr varje månad bara genom att ringa till dom och "hota" med att byta. :) Haha, 100kr är ju inte mycket i sig, men många bäckar små...

Så månadsrapporten ser ut som följer:








Ja det är ju inte mycket men det är en början. Fa*iken vad Jakob på hurjagblevrik.se, Dan och miljonär innan 30 har gett oss inspiration till detta, riktigt kul är det.

Nu ska vi glo på tv! God kväll!

Inga kommentarer: