onsdag 21 maj 2008

Vi behöver tips på placeringar

I väntan på att månadens lönespec ska dimpa ner i brevlådan så försöker vi göra vår läxa och läsa på om aktiemarknaden, aktiefonder, placeringar, sparkonton, ränta på ränta osv. Det är en riktig djungel det där så till en början får vi nog gå på rekomendationer från banker och folk som är insatta. Det finns ju en och annan bra blogg att kolla i om man vill ha tips på detta. Dock kanske man får leta reda på en som även redovisar hur det går så man vet om det var ett bra köp eller inte. :)

Vi tar gärna emot tips på var och hur vi ska placera pengarna. Dom kommer ju troligen sitta i cirka 2 år innan vi är färdiga med den delen, så ett bra förslag på fonder eller fonder eller både och som ger bra avkastining på 2 år. Rent spontant så låter det ju som aktier då fonder känns som en placering på lite längre tid? Men nu är vi ju som sagt lite nybörjare inom detta område så alla tips mottages varmt.

Vi kommer även börja spara för framtiden och försöka få pengarna att växa så bra som möjligt á la http://miljonar.blogspot.com/ så vi tar gärna emot förslag på sådana placeringar också, men i första hand handlar det om att få ihop pengar till bröllopet!

Nu ska jag fortsätta läsa om privatekonomi och se om man kan lära sig ett och annat.

2 kommentarer:

Växla ner sa...

vilket trevligt sparmål; jag skulle nog satsa på ett bankkonto med hög ränta, och sen när det är någorlunda fyllt, börja med fonder/aktier.
lycka till

Brudparet sa...

Okej, tack för tipset. Kan du bara förklara varför du skulle satsa på bank först?